Over mij

Gestalttherapeut

Ellie Cornelissen

Ellie Cornelissen

therapeut, mindfulnesstrainer en coach

In ‘Hof van Heden’ is Ellie Cornelissen werkzaam als therapeut, mindfulnesstrainer en coach.

Gestalt is voor mij een manier van leven die mij helpt om oude patronen en belemmerende vooroordelen los te laten.  Hoewel ik zelf oorspronkelijk ben opgeleid in de klassieke psychiatrische benadering heb ik door middel van Gestalttherapie een zware burnout kunnen ombuigen naar een proces van zelfontdekking en ontplooiing . Dit maakt mij tot een ‘ervaringsdeskundige’ en sterkt mij in de overtuiging dat de gestaltbenadering leidt tot werkelijke verandering van binnenuit.

Door gestalttherapie ben ik me meer bewust geworden van wie ik ben en wat ik wil. Ik heb geleerd mezelf en mijn behoeften serieus te nemen en de signalen die mijn lichaam hiervoor afgeeft te herkennen. En ook om mijn eigen lot te bepalen in plaats van slachtoffer van omstandigheden te zijn. Gestalt heeft mij tot een vrijer en blijer mens gemaakt. De opleiding tot Gestalttherapeut bij Bolt heeft mijn persoonlijke ervaringen verder professioneel aangevuld.

Ik ben iemand die ‘zelf doen en ervaren’ belangrijker vindt dan diep graven in het verleden naar het ‘wanneer, waarom en waardoor’. De kern van mijn werk bij Gestaltpraktijk Hof van Heden ligt daarom ook bij het samen met de cliënt onderzoeken van hóe je iets doet of juist niet doet, naar hoe iets ook anders kan en naar het (opnieuw) vinden van jezelf in contact met je omgeving. Soms moeilijk en frustrerend,  vaak ook leuk en spannend en altijd de moeite meer dan waard.

Vragen?

Schroom niet om contact op te nemen via de mail of maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Snel contact met ons opnemen
Share This